Bogudgivelse

Hertugbyen Augustenborg – en historisk beretning om mennesker, livet og huse

Onsdag den 30. september 2020 inviterede HU til bogreception på Augustiana Kunstpark & Kunsthal, Palævej 10-14 i Augustenborg.

Bogens titel er ”Hertugbyen Augustenborg – en historisk beretning om mennesker, livet og huse”, og udgivelsen er kulminationen på to års intensivt arbejde. Bogens forfatter, slægtsforsker Peter Remontius, har gravet i gamle kirkebøger, folketællinger og arkiver. Resultatet er den mest detaljerede beskrivelse af livet, folk og bygninger i det gamle Augustenborg.

Med udgivelsen af denne bog ønsker HU at sætte fokus på Augustenborg og det store potentiale, der ligger for udvikling af byen til et kulturelt fyrtårn for Als og Sønderjylland. Byens historie er en inspirationskilde til det fremtidige udviklingsarbejde, og et evt. overskud fra salg af bogen vil gå til HUs udviklingsarbejde i byen.

Bogen koster 285,00 kr. og kan købes hos Als Antikvariat, Let-Køb, Nærkøb, Lokalhistorisk Arkiv, Augustiana og i Bog & Idé i Sønderborg.

Bogen udgives med støtte fra Linak A/S, Anders Hansen Schmidts Legat og Lokalhistorisk Arkiv for Augustenborg og Omegn.

Den 6. november 2020 viste DKsyd dette fine portræt af forfatter Peter Remontius og hans store arbejde med bogen.

Slægtsforsker Peter Remontius har brugt 2 år på at skrive bogen “Hertugbyen Augustenborg – en historisk beretning om mennesker, livet og huse”. Bogen er den hidtil mest omfattende beskrivelse af livet i Augustenborg som fyrsteby, herredsby og flække. Under arbejdet med bogen har Peter Remontius gjort mange spændende opdagelser, og i denne udsendelse fortæller han bl.a. om de 3 dæmninger, Danmarks måske første sundhedshus, hertugbyens ældste hus, en byport, en usædvanlig købmandsgård, Augustenborghunden og den tidligere biograf. Produceret af DKsyd DKsyd – Store Rådhusgade 9a – DK-6400 Sønderborg www.dksyd.dk – redaktion@dksyd.dk. https://www.facebook.com/dksydtv/ (kilde: DKsyd).